Preguntes freqüents

preguntes-frequents

Què és la ortodòncia?

És l’especialitat de la odontologia que s’ocupa de corregir la posició tant de les dents com dels maxil·lars superior i inferior.

Fins a quina edat em puc tractar?

Es poden tractar desde nens de 6 anys fins a adults de 80 anys o més, les dents sempre es poden moure i mai és tard per millorar la nostra dentadura.

És perjudicial per les meves dents?

L’ortodòncia millora l’estètica i la funció de les nostres dents, el mantenir una higiene bucal adequada i rigorosa és imprescindible per aconseguir un resultat òptim.

Fa mal?

La molèstia durant el tractament és mínima i molt variable depenent de cada persona i depenent del tipus de tractament que s’utilitzi; hi ha maneres de prevenir-ho que t’explicarem detalladament, però habitualment es necessiten 2 setmanes d’adaptació.

Ja vaig portar aparells fa anys i torno a tenir les dents tortes… Com pot ser?

Les dents tenen memòria i sempre volen tornar a la seva posició inicial (abans del tractament), per prevenir la recidiva és important utilitzar aparells de nit durant un període de temps i també col·locar un petit filferro darrere de les 6 dents de davant que es manté fixe durant tota la vida.

Quan dura un tractament?

Un tractament complet acostuma a durar entre 18-24 mesos, les dents es mouen a poc a poc, això és un fet, però depenent de l’objectiu de cada pacient es pot ajustar la durada del tractament desde correccions molt simples 3-6 mesos fins a tractaments de 2 anys. S’ha d’estudiar cada cas individualment.